PROGRAMA

El programa complet en PDF

L’any 2017 la comunitat UPC em va fer confiança per liderar una legislatura que comptava amb un equip il·lusionat per empènyer un projecte plural, transversal i estrictament centrat en els objectius acadèmics de la universitat. Un projecte que s’arrela en els orígens federals de la UPC, que reconeix en la seva implantació territorial la seva missió per ser la universitat de referència de Catalunya en els àmbits de l’enginyeria, l’arquitectura, la ciència i la tecnologia. Un projecte que posa l’estudiantat al centre de l’activitat. Un projecte que aquest 2021 segueix mantenint el compromís ferm d’accentuar el nostre impacte social, de vetllar per la sostenibilitat i la igualtat d’oportunitats. Finalment, un projecte que es reafirma en l’excel·lència en la recerca, la innovació i la transferència de coneixement com la nostra identitat diferencial davant d’altres ofertes acadèmiques. Malgrat la dificultat d’un context polític i econòmic poc favorable, agreujat per la inesperada irrupció de la pandèmia, hem pogut avançar en la transformació de la nostra universitat, complint de forma majoritària els objectius marcats en el pla d’actuació 2018/2021. Un pla que es va concebre de forma participativa i que ha anat marcant el camí d’un projecte que ha avançat cap a una universitat més oberta, plural, dinàmica i compromesa amb la societat.

Si hagués de destacar un tret diferencial del nostre mandat seria el d’haver generat un clima positiu, basat en la confiança. M’agradaria preservar un estil de govern equilibrat, marcat per un clima de treball cordial i serè. Amb el lema “la universitat que escolta” s’ha buscat sempre donar resposta a les demandes de la comunitat a partir del consens, la transparència i el rendiment de comptes. Una forma de governar coral, que s’ha regit sempre pel principi de fer i de deixar fer, de proposar i d’acompanyar. Una forma de governar on qualsevol iniciativa sorgida de la comunitat sempre ha tingut una oportunitat per créixer i desenvolupar-se. Tenim el convenciment que se’ns presentaran moltes oportunitats: en el marc de la gestió dels fons europeus Next Generation; de les iniciatives que se’n derivin del nou Govern de la Generalitat; i de la re-configuració de l’entorn acadèmic post pandèmia. 

S’obre un període determinant per al futur de la UPC, amb un escenari on conflueixen reptes, amenaces i també moltes oportunitats, en el que s’hauran de prendre decisions clau pel futur de la UPC.

En els darrers anys hem sabut posicionar a la UPC en uns àmbits tecnològics, que en aquest moment són els puntals de la recuperació econòmica fixada per la UE, i que des de la recerca, la innovació, l’emprenedoria i la transferència de tecnologia ens situen a l’avantguarda d’aquest procés de reindustrialització i de reactivació de l’economia, posant-nos al servei de la societat a la que ens devem. 

Mirem cap endavant amb il·lusió, amb optimisme i amb voluntat de sumar: sumem en cohesió, en transparència i en qualitat. Amb el lema ‘A la UPC sumem’ volem deixar clar que el nostre esguard sempre serà plural. El nostre interès és incloure i no dividir. Tenim plena confiança amb la nostra comunitat, de la que en fem bandera. Per això també continuarem estant ben presents en tots els campus. Fent que la nostra activitat tingui una percepció directa de tots i cadascun dels centres per escoltar de ben a prop la veu del PDI, del PAS i de l’estudiantat. Estem segurs que la finalització de la celebració del 50è aniversari serà un estímul extra a l’hora de repensar la universitat i posar en valor la seva trajectòria.  Volem continuar sent un equip rectoral més a prop que mai de la comunitat. Un equip que sumi. SUMA’T-HI!

A la UPC Sumem:

 • en DOCÈNCIA I ESTUDIANTAT. PDF
 • en POLÍTICA CIENTÍFICA. PDF (english PDF)
 • en PERSONAL DOCENT I INVESTIGADOR. PDF
 • en PERSONAL D’ADMINISTRACIÓ I SERVEIS. PDF
 • en POLÍTICA ACADÈMICA. PDF
 • en TRANSFORMACIÓ DIGITAL. PDF
 • en INTERNACIONALITZACIÓ. PDF
 • en TRANSFERÈNCIA DE CONEIXEMENT I INNOVACIÓ. PDF
 • en PROJECCIÓ TERRITORIAL I SOCIAL. PDF
 • des de la GERÈNCIA. PDF
 • pel COMPROMÍS SOCIAL I LA IGUALTAT. PDF
 • en AVALUACIÓ I QUALITAT. PDF
 • des de la SECRETARIA GENERAL. PDF
 • des del GABINET DEL RECTOR. PDF